Dagens inköp – Kanada

Idag kom det ett album med kanadensiska frimärken. Mycket äldre, inte så mycket av de senare större märkena. 1946 märken har Kanada gett ut till och med år 2000. Sedan dess har man gett ut mer än 1500 märken till, vilket ger runt 70st per år i snitt. Det är ganska mycket.

Kanadas nummer 1 kom ut 1868. Drottning Victoria porträtterades i profil och 1/2 cent Svart står i €60 i Stampworld. Fullt möjlig att införskaffa alltså. Märkena är annars rimligt prissatta med några undantag. Skulle man råka hitta en Kanada Nr 4, Drottning Victoria 2c mörkgrön på varianten randigt papper så står den i hela €150.000.

Det finns gott om Kanadensiska frimärken att köpa på marknaden, och det är många samlare i både Kanada och USA som gärna byter frimärken. Jag hyser gott hopp om att kunna köpa det mesta jag behöver ganska billigt. Det finns ofta med i samlingar från hela världen, fyndlådor, ”högar” och andra partier.

Generellt är deras frimärken ganska trevliga, välgjorda, och fram till 1980-talet var utgivningen ganska måttlig, men upplagorna desto större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *